Boek laten drukken kosten: waar moet u op letten?

Bent u op zoek naar een betrouwbare en professionele partij om uw boek te laten drukken? Dan bent u bij Leesterheide-Grafisch aan het juiste adres! Het is echter ook interessant om te weten wat de kosten zijn en waar deze van afhankelijk zijn. Het laten drukken van een boek brengt kosten met zich mee. Deze kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het formaat van het boek, het aantal pagina's en de oplage. Wanneer u bijvoorbeeld een groot boek met veel pagina's en een hoge oplage wilt laten drukken, zal dit duurder zijn dan wanneer u kiest voor een kleiner boek met minder pagina's en een lagere oplage.

Magazine laten drukken.

Kosten boek laten drukken: Druktechnieken

Wilt u een boek laten drukken? Er zijn verschillende druktechnieken die gebruikt kunnen worden bij het laten drukken van een boek. Zo kunt u kiezen voor offsetdruk, digitale druk of print-on-demand. Elke druktechniek heeft zijn eigen voor- en nadelen en bijbehorende kosten. Bij offsetdruk worden er bijvoorbeeld hogere opstartkosten gerekend, maar bij grote oplages is dit wel de meest voordelige optie. Ook de keuze voor het type omslag en papier kan van invloed zijn op de kosten. U kunt kiezen voor een harde of zachte kaft en verschillende papiersoorten. Een hogere kwaliteit papier is bijvoorbeeld duurder dan standaard papier, maar kan wel zorgen voor een professionelere uitstraling van uw boek.

Kleurgebruik & Extra's

Wanneer u kiest voor kleur in uw boek, kan dit ook van invloed zijn op de kosten. Full-color afdrukken zijn over het algemeen duurder dan zwart-wit afdrukken. Daarnaast kunt u kiezen voor verschillende kleursystemen, zoals Pantone of CMYK. Hierbij geldt dat Pantone duurder is, maar wel voor een nauwkeuriger kleurresultaat zorgt. Tot slot kunt u bij het laten drukken van een boek ook kiezen voor extra's, zoals een ISBN-nummer, een barcode of een index. Deze extra's brengen uiteraard ook extra kosten met zich mee.

Magazine laten drukken
magazine laten drukken

Boek laten drukken offerte

Het laten drukken van een boek brengt verschillende kosten met zich mee. Het is daarom belangrijk om goed te bedenken wat u wilt en welke keuzes u maakt bij het drukproces. Wanneer u hier meer informatie over wilt, kunt u altijd contact opnemen met ons! Wij beantwoorden graag al uw vragen over het drukken van boeken en de kosten daarvan. U kunt al uw vragen mailen naar info@leesterheide-grafisch.nl of bel gerust naar +316 51 099 445. Direct een vrijblijvende offerte ontvangen?

20% OFF

Celebrating our 25 years! Use code “FIRST20” to get 20% off your order.

Value Packs

Print Packages

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla tincidunt tincidunt nunc sed vestibulum. Suspendisse tempus, ipsum varius suscipit laoreet, tellus ex scelerisque nibh.

Standard

Basic Plan
from $25.00
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed iaculis tortor at suscipit tristique urna gravida.
Choose Plan

Professional

Best Choice
from$55.00
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed iaculis tortor at suscipit tristique urna gravida.
Choose Plan

Advanced

Unlimited features
from$75.00
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed iaculis tortor at suscipit tristique urna gravida.
Choose Plan
×

Hallo!

Klik op de foto hieronder om te chatten via WhatsApp of stuur een e-mail naar info@leesterheide-grafisch.nl

Click on the picture below to chat via WhatsApp or send an e-mail to info@leesterheide-grafisch.nl

×